Her får du en super nem ramen. Nyd risene ved siden af, eller kom lidt ris i din suppe, mens du nyder den.
Sæt evt. soja og chilisauce på bordet, til at smage til med.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 7-7 1/2 min. Skyl dem straks i koldt vand, så de køler af. Pil og halvér dem lige inden servering.
Skær kyllingen i strimler, og steg kødet i olie i en varm gryde, til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt og en anelse sukker.
Rib grønkål, kassér de grove stilke, og hak den evt. groft. Snit forårsløg fint, og gem det grønne top til servering.
Tilsæt forårsløg (det lyse) og kål til kyllingen, og sautér i et par min. Tilsæt ramen krydderi, og hæld 4-5 dl vand på pr. pers. Lad suppen simre i ca. 3 min. Tilsæt mukimame efter 2 min. og lad det simre med det sidste minut.
Sluk for suppen, rør miso i, og smag til med sesamolie og evt. salt eller soya.
Anret suppen i suppeskåle, top med halve æg og forårsløg, og servér straks med ris til.
Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kommentarer og forslag til opskriften