0
Elotes: mexikanske majskolber med grillede oksepølser og tomatsalat

Elotes: mexikanske majskolber med grillede oksepølser og tomatsalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
majskolbertomaterløgKotaoksepølserris
1 min.
Klargøring

Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.

Majskolberne renses for blade og fimrehår.

Pølserne sættes over at stege ved middel varme, enten på en grill, eller på en pande, til de er gennemstegte. Det tager omkring 10 minutter.

Imens pølserne steges, laves tomatsalaten. 

Tomaterne og løgene skæres i tynde skiver, og anrettes lagvis på et lille fad. Dryp med god olivenolie, lidt (balsamico)eddike, salt og peber. Halvdelen af kotaen smuldres til slut hen over salaten.

Resten af kotaen smuldres meget fint. Den skal bruges til at drysse på majskolberne senere.

tang chili mayonnaise
15 min.
Elotes

Når pølserne er færdige, tages de af panden/grillen, og der skrues op for varmen på panden/grillen. 
Majskolberne pensles med olie, og de grilles/steges under jævnlig vending ved hård varme i ca. 10 minutter. Kolberne skal blive en smule brændte - det giver god smag.
Så snart kolberne er færdige, tages de af varmen, pensles med mayonnaisen, og drysses med en smule cayenne/chillipulver. Anret kolberne på et fad, og drys fetakrummerne over sammen med dryp af limesaft.

30 min.
Servering

Pølserne serveres sammen med risene, tomatsalaten og majskolberne.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Vores chilimayo er er lavet på en basis af en klassiske mayonnaise pisket med tangsennep. For at give mayonnaisen et ekstra pift er der tilsat hvidløg og milde chiliflager. Mayonnaisen er perfekt som dip til ovnbagte, søde kartofler eller som dressing i en burger eller sandwich. Den kan eventuelt røres op med lidt vand/ymer/yoghurt/cremefraiche inden servering.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?