0
Empanadas med elotes (majs) og quinoasalat

Empanadas med elotes (majs) og quinoasalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

quinoaEmpanadas ”krydret oksekød”
1 min.
Quinoa og empanadas

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl quinoa, og kog den i rigeligt vand i ca. 15 min., til den er mør. Sigt vandet fra og salt den. 

Bag empanadas i den varme ovn i ca. 10-15 min., til de er gennemvarme. 

majskolbercreme fraiche 18%forårsløgkoreansk gochugaru chilisriracha sauce
5 min.
Elotes

Fjern blade og fimrehår fra majsen, kom dem i en dyb pande med 1-2 cm kogende, saltet vand, og damp dem under låg i ca. 3-4 min.  

Rør creme fraiche med sriracha sauce.

Snit forårsløg fint, og skær lime i både. 

Smør de varme majs med cremefraichedressingen lige inden servering, drys med chilipulver og forårsløg, og anret dem med limebåde.

hjertesalatcherry- eller blommetomater
17 min.
Salat og anretning

Pluk salaten groft, og skær tomaterne i halve.

Anret salaten på et lille fad med quinoa og tomater, og dryp med olie, eddike, salt og peber. 

Servér varme empanadas med majs og salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.