0
Empanadas med elotes (majs) og quinoasalat

Empanadas med elotes (majs) og quinoasalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

quinoaEmpanadas ”krydret oksekød”
1 min.
Quinoa og empanadas

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl quinoa, og kog den i rigeligt vand i ca. 15 min., til den er mør. Sigt vandet fra og salt den. 

Bag empanadas i den varme ovn i ca. 10-15 min., til de er gennemvarme. 

majskolbercreme fraiche 18%forårsløgkoreansk gochugaru chilisriracha sauce
5 min.
Elotes

Fjern blade og fimrehår fra majsen, kom dem i en dyb pande med 1-2 cm kogende, saltet vand, og damp dem under låg i ca. 3-4 min.  

Rør creme fraiche med sriracha sauce.

Snit forårsløg fint, og skær lime i både. 

Smør de varme majs med cremefraichedressingen lige inden servering, drys med chilipulver og forårsløg, og anret dem med limebåde.

hjertesalatcherry- eller blommetomater
17 min.
Salat og anretning

Pluk salaten groft, og skær tomaterne i halve.

Anret salaten på et lille fad med quinoa og tomater, og dryp med olie, eddike, salt og peber. 

Servér varme empanadas med majs og salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.