0
Empanadas med grillet salsa og quinoasalat

Empanadas med grillet salsa og quinoasalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Hvis du ikke orker at grille grøntsagerne, kan du sagtens blot skære alt i små bitte stykker, og vende det sammen uden at grille.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

quinoarød peberfrugtrød chilitomaterrødløgkoriander
1 min.
Quinoa og salsa

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft med grilleffekt. 

Kog quinoaen i rigeligt vand i ca. 15-20 min., til den er mør. Sigt vandet fra. 

Halvér rødløget, og pil det.

Halvér peberfrugten, og kassér stilk og kerner.

Skær et lille kryds i bunden på tomaterne

Læg peberfrugt, chili, tomater og rødløg på en bageplade (skindside og kryds op), og dryp med lidt olivenolie.

Sæt grøntsagerne tæt under grillen i ovnen, og grill dem i ca. 10-15 min., til de sortner let. 

Lad dem køle lidt af, og pil løst skind af chili og tomat.

Kassér stilken på chilien, og evt. lidt frø, hvis du ikke vil have salsaen for stærk. 

Hak det hele groft, og smag til med salt, limesaft og hakkede koriander. Sæt salsaen på køl indtil servering.

Sluk for grill i ovnen, og skru temperaturen ned til 200 grader. 

agurkavokadoforårsløgEmpanadas ”krydret oksekød”
15 min.
Quinoasalat og empanadas

Skær agurk og avokado i tern, og snit forårsløg fint. Vend det hele med den kogte quinoa, og smag til med salt, olivenolie og hvidvinseddike. 

Bag empanadas i ca. 5 min. i den varme ovn, til de er gennemvarme. 

24 min.
Anretning

Anret empanadas med grillet salsa og quinoasalat, og nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.