Hvis du ikke orker at grille grøntsagerne, kan du sagtens blot skære alt i små bitte stykker, og vende det sammen uden at grille.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, varmluft med grilleffekt.
Kog quinoaen i rigeligt vand i ca. 15-20 min., til den er mør. Sigt vandet fra.
Halvér rødløget, og pil det.
Halvér peberfrugten, og kassér stilk og kerner.
Skær et lille kryds i bunden på tomaterne
Læg peberfrugt, chili, tomater og rødløg på en bageplade (skindside og kryds op), og dryp med lidt olivenolie.
Sæt grøntsagerne tæt under grillen i ovnen, og grill dem i ca. 10-15 min., til de sortner let.
Lad dem køle lidt af, og pil løst skind af chili og tomat.
Kassér stilken på chilien, og evt. lidt frø, hvis du ikke vil have salsaen for stærk.
Hak det hele groft, og smag til med salt, limesaft og hakkede koriander. Sæt salsaen på køl indtil servering.
Sluk for grill i ovnen, og skru temperaturen ned til 200 grader.
Skær agurk og avokado i tern, og snit forårsløg fint. Vend det hele med den kogte quinoa, og smag til med salt, olivenolie og hvidvinseddike.
Bag empanadas i ca. 5 min. i den varme ovn, til de er gennemvarme.
Anret empanadas med grillet salsa og quinoasalat, og nyd straks.
Kommentarer og forslag til opskriften