0
Empanadas med krydret oksekød og stegte kartofler med salsa bravas

Empanadas med krydret oksekød og stegte kartofler med salsa bravas

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Stegte kartofler

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.

Del kartofler i halve eller kvarte, og kog op i godt saltet vand i 7-8 min.

Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie og salt. Bag ved 220 grader, til de er gyldne og møre. 

tomatpuréhvidløgzittauerløgbravas sauce krydderiblandingbouillon (høns)
10 min.
Salsa bravas

Pil og skær hvidløg i meget tynde skiver.

Opvarm ¼ dl ekstra jomfruolivenolie (pr. pers. du laver mad til) til medium varme i en gryde, og steg de tynde skiver af hvidløg, indtil de er gyldne og duftende (ikke brankede).

Kom nu finthakkede løg i, og lad dem få lidt varme, uden at tage farve. 

Skru ned for varmen, og tilsæt krydderiblandingen samt følgende pr. pers. du laver mad til: 1 spsk. tomatpuré og ca. 0,5 spsk. majsstivelse/maizena.

Pisk ingredienserne sammen, og tilsæt derefter langsomt vand (gerne kogende), indtil alt er godt inkorporeret, og saucen får den rette let tykke konsistens.

Kom hønsebouillon i, og kog det hele igennem.

Fortsæt med at piske, indtil saucen bliver glat og lidt cremet, og lad saucen simre i cirka 2-3 min., mens du jævnligt pisker, og holder øje med, at den tykner en smule.

Tilsæt til sidst ½ til 1 tsk. sherry eller rødvinseddike (eller anden god eddike). Pisk igennem, og tag saucen af varmen. Smag til med salt og peber. 

Empanadas ”krydret oksekød”
20 min.
Empanadas

Riv folien af bakken, løft forsigtigt empanadas op af bakken, læg dem på et stykke bagepapir, og bag dem i ovnen i 6-8 min. til de er gennemvarme og sprøde. 

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Servér med creme fraiche.

Bonusinfo

Bravas sauce krydderiblanding indeholder:

50% paprika, 20% røget paprika, 10% cayenne, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?