0
Enchilladas med skrubbefyld og cheddar
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løggulerodchilipulverolivenolie, ekstra jomfrugrøntsags bouillontomatpuréhonningsalt
1 min.
Chilisovs

Pil løget, skræl gulerødderne, og riv begge dele på den grove side af et rivejern.

Varm en gryde op ved middel varme, og steg chilipulveret (pas på, det er hot!) i 2 tsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring. Tilsæt løg og gulerødder, og steg i 2 min. Tilsæt bouillon, tomatpure, 1 tsk. honning og 1,5 dl vand pr. person. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 15 min., til sovsen er tyk. Smages til med salt. 

10 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 225 grader. Skær fisken ud i 2x2 cm stykker, og krydr med salt.

Majs tortillasfarmhouse cheddar
20 min.
Enchilladas

Varm en pande op ved høj varme. Lad tortillaerne ligge i ca. 8 sek. på panden, så man kan rulle dem om sig selv. Fordel fisken på tortillaerne, hæld lidt af tomatsovsen henover, rul dem om sig selv og læg dem i et fad, som passer i størrelsen, så tortillaerne ligger tæt. Hæld resten af chilisovsen henover, riv osten over, og bag enchilladaerne i ca. 10 min., indtil osten har fået godt med farve.

40 min.
Anretning

Servér de varme enchilladas.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,3 g
Kulhydrat:
56,5 g
heraf sukkerarter:
16,4 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
36,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?