0

Engelske bøffer med cremet flødesauce og sauté af østershatte, tranebær og pastinak

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Sauté: Fjern den seje stilk på østershattene og riv resten i mundrette bidder. Skræl pastinakkerne, snit dem i små tern på ca. 1 cm og skyl tranebærrene. Varm lidt olie op på en pande og rist først svampene let gyldne ved god varme. Tag dem af med en hulske og krydr dem let med salt og peber. Kom lidt mere olie på panden og rist pastinakkerne gyldne. Læg svampene tilbage på panden, vend tranebærrene i og varm det hele hurtigt igennem. Smag til med salt og peber og hold det lunt under stanniol.

Bøffer/sauce: Tag bøfferne ud af køleskabet 30 min. før stegning. Varm lige dele smør og olie op på en pande ved god varme og lad det bruse af. Dup imens bøfferne tørre og krydr dem med salt og peber. Læg bøfferne på panden og steg dem gyldne (3-4 min. på hver side). Læg dem i et lunt fad og lad dem hvile tildækket mens saucen laves.

Hæld fonden på panden og lad den reducere til det halve - skrab stegepartiklerne løs med en træspatel så det hele kommer med. Rør fløden i og lad den koge lidt ind til saucen er jævn og let cremet. Hæld den nydannede sky fra kødet i, smag til og hæld saucen over bøfferne. Top med sautéen, drys med grofthakket persille og server straks.

Kog bønnerne i letsaltet vand i min. 5-7 minutter.

Server sammen med aspargeskartofler, grønne bønner og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?