0

Engelske bøffer med flødekartofler, bagte tomater og hvidløgsbønner

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Flødekartofler: Skræl kartoflerne, rens porrerne og pil 2 fed hvidløg. Skær dem alle i tynde skiver og vend dem godt sammen i et passende størrelse ovnfast fad. Bred dem godt ud og krydr med salt og peber. Hæld fløden over og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min. til grøntsagerne er møre og overfladen er gylden.

Bagte tomater: Halver tomaterne og læg dem i et ovnfast fad. Pres 1 fed hvidløg og rør det sammen med timianblade, lidt olie, salt og peber. Pensl tomaterne godt med olien og bag dem i den 175 grader varme ovn i 15-20 min.

Hvidløgsbønner: Nip bønnerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Hak imens 1 fed hvidløg fint. Vend de varme bønner sammen med det finthakkede hvidløg og 2 tsk. smør. Vend rundt og smag til med salt og peber. Server straks.

Kød: Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og steg dem i 3-4 min. på hver side (eller efter ønske).

Server sammen med en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften