Kartofler: Skrub kartoflerne rigtigt godt og kog dem møre i velsaltet vand. Pres imens hvidløgsfeddene og rør dem sammen med 2 spsk. olivenolie. Vend kartofler og hvidløgsolie sammen i et passende størrelse ovnfast fad og klem kartoflerne let med hænderne - så de knuses. Dryp med mere olie og drys flagesalt jævnt over. Sæt kartoflerne i en 225 grader varm ovn i 25-30 min. til de er sprøde og godt gyldne på toppen.
Bøf/sauce: Tag kødet ud af køleskabet 30 min. før tilberedning! Hak skalotteløget helt fint. Skyl krydderurterne, dup dem tørre og snit/hak dem fint. Dup bøfferne tørre og krydr dem med salt og peber. Varm lidt olie godt op på en pande og steg bøfferne i 2 min. på hver side. Læg dem i et lille varmt fad og hold dem lune under stanniol og klæde. Sauter skalotteløget i stegeskyen i 30 sek. Tilsæt sherry, cognac, Worcestershiresauce og fond og kog panden godt af - skrab bunden godt, så det hele kommer med. Kog væden ind til det halve, skru ned for varmen og rør krydderurterne i. Pisk det kolde smør i lidt ad gangen til saucen er blank og glat. Tag panden af varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber. Skær bøfferne i tynde skrå skiver, anret dem på varme tallerkner og fordel saucen over. Server straks!
Server sammen med nye asparges og gulerødder og en sprød grøn salat.
Kundekommentarer ()