0

Engelske bøffer med krydderurte/cognac/sherryskysauce og knuste kartofler med hvidløg og flagesalt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne rigtigt godt og kog dem møre i velsaltet vand. Pres imens hvidløgsfeddene og rør dem sammen med 2 spsk. olivenolie. Vend kartofler og hvidløgsolie sammen i et passende størrelse ovnfast fad og klem kartoflerne let med hænderne - så de knuses. Dryp med mere olie og drys flagesalt jævnt over. Sæt kartoflerne i en 225 grader varm ovn i 25-30 min. til de er sprøde og godt gyldne på toppen.

Bøf/sauce: Tag kødet ud af køleskabet 30 min. før tilberedning! Hak skalotteløget helt fint. Skyl krydderurterne, dup dem tørre og snit/hak dem fint. Dup bøfferne tørre og krydr dem med salt og peber. Varm lidt olie godt op på en pande og steg bøfferne i 2 min. på hver side. Læg dem i et lille varmt fad og hold dem lune under stanniol og klæde. Sauter skalotteløget i stegeskyen i 30 sek. Tilsæt sherry, cognac, Worcestershiresauce og fond og kog panden godt af - skrab bunden godt, så det hele kommer med. Kog væden ind til det halve, skru ned for varmen og rør krydderurterne i. Pisk det kolde smør i lidt ad gangen til saucen er blank og glat. Tag panden af varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber. Skær bøfferne i tynde skrå skiver, anret dem på varme tallerkner og fordel saucen over. Server straks!

Server sammen med nye asparges og gulerødder og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?