0
Estragonbagt skærising på bund af spidskål og klassisk fiskesauce

Estragonbagt skærising på bund af spidskål og klassisk fiskesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Estragonsmør: Bland 40 g smør med rasp, 1 spsk hakket frisk estragon, salt og peber.

Skærisinger: Fold fileterne så de er ens i tykkelse. Lav evt. et ikke gennemgående snit og fold siderne sammen. Placer dem i et smurt ildfast fad. Krydr med en lille smule salt og fordel estragonsmøret på fileterne. Bages ved 200 g i ca. 10-12 min.

Spidskål med dild: Tag de yderste blade af og smid dem væk. Resten af kålet snittes fint og sauteres på en pande i lidt smør i ca 2-4 min. Tilsidst tilsættes masser af hakket frisk dild og retten krydres med salt og peber.

Sauce: Sautér 1-2 finthakket skalotteløg i lidt olie i en gryde. Tilsæt vin og hønsefond og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lad det igen reducere med 1/3 del. Smag til med salt, peber og evt. lidt citron. (Saucen kan evt. jævnes med lidt maizena). Alt efter behag kan saucen tilsættes hakket dild el. estragon.

Server retten med ris el. pasta.

Kommentarer og forslag til opskriften