Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand.
Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Skær peberfrugt og løg i både og squash i mundrette stykker.
Steg grøntsagerne i olie på en SUPER varm pande i 3-4 min., eller til de er let møre, men stadig har bid. Krydr med salt, og tag dem af panden.
Varm panden op igen, og kom lidt mere olie på.
Steg kødet ved SUPER høj varme i ca. 1-2 min., krydr med fajitakrydderi, limesaft og salt, og tilsæt de stegte grøntsager til panden igen. Vend godt rundt.
TIP: Fajitas skal steges ved så høj varme, som overhovedet muligt. Så skru helt op for blusset, varm panden godt op, og tilsæt olie lige inden stegning. Du kan med fordel bruge en støbejernspande, hvis du har.
Skær tomaterne i tern, snit chili i tynde skiver, og hak koriander groft.
Anret ris i store skåle, top med den varme oksefaijtas, friske tomater, koriander og chili efter smag.
Dryp med lidt creme fraiche, og servér straks med resten af creme fraichen i en skål ved siden af.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kommentarer og forslag til opskriften