Fajitas skal steges ved så høj varme, som overhovedet muligt!
Så skru helt op for blusset, varm panden godt op, og tilsæt olie lige inden stegning.
Du kan med fordel bruge en støbejernspande, hvis du har.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær peberfrugt og løg i både, og squash i mundrette stykker.
Steg grøntsagerne i olie på en SUPER varm pande i 3-4 min., eller til de er let møre, men stadig har bid. Krydr med salt, og tag dem af panden.
Varm panden op igen, og kom lidt mere olie på.
Steg kødet ved SUPER høj varme i ca. 1-2 min., krydr med fajitakrydderi, limesaft og salt, og tilsæt de stegte grøntsager til panden igen. Vend godt rundt.
Skær tomaterne i tern, snit chili i tynde skiver, og hak koriander groft.
Anret ris i store skåle, top med de varme oksefaijtas, friske tomater, koriander og chili efter smag.
Dryp med lidt creme fraiche, og servér straks med resten af creme fraichen i en skål ved siden af.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kundekommentarer ()