0
Fajitaskrydret kylling i pitabrød med rød peber og hvidløgsdressing

Fajitaskrydret kylling i pitabrød med rød peber og hvidløgsdressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtløg
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak peberfrugten og løget i tynde strimler.

kyllingebrystfajita krydderi
10 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Skær kødet i strimler. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min., indtil det lige netop er gennemstegt.

Riv halvdelen af hvidløget ned i kødet sammen med krydderiblandingen. Rør godt rundt og overfør til en skål.

15 min.
Steg grøntsagerne

Steg grøntsagerne i yderligere 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min. under omrøring, indtil de er blevet møre. 

Overfør grøntsagerne til kødet og smag til med salt og peber.

pak choy
20 min.
Hak pak choyen

Hak pak choyen i tynde strimler og krydr med lidt salt og peber.

græsk yoghurt, 10%grove fuldkorns pita / somun
25 min.
Lun brødene

Lun brødene på en rister eller i ovnen.

Riv resten af hvidløget i en lille skål og bland med yoghurten. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Byg pitabrødene med kyllingen, pak choyen og hvidløgsdressingen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
544 kcal
Fedt:
25,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
50 g
heraf sukkerarter:
7,9 g
Kostfibre:
4,1 g
Protein:
25 g