Salatat Baqduness wa Bassal (løg/persillesalat med sumak): Er udbredt i hele det østlige og sydlige Middelhavsområde fra Tyrkiet til Egypten. Det er en simpel og fantastisk ledsager til simple retter med kød, fjerkræ og fisk.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør yoghurt med citronskræl (KUN det gule) og lidt citronsaft, og smag til med sumak (brug max halvdelen her), sukker, salt og peber.
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende to måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Rødløg skæres i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern), og vendes med lidt citronsaft. Skær hjertesalaten rustikt ud.
Bredbladet persille plukkes og hakkes groft.
Vend persille og rødløg sammen med en god olivenolie, og smag til med salt, citron, friskkværnet sort peber og lidt sumak.
Varm pita i en 250 grader varm ovn i 2-3 min., eller rist dem i en brødrister.
Som vist på billedet. Server citron, harissa og dressing til. Drys evt. med det sidste sumac efter smag.
Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.
Det er piv-nemt og drøn lækkert!
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften