Salatat Baqduness wa Bassal (løg/persillesalat med sumak): Er udbredt i hele det østlige og sydlige Middelhavsområde - fra Tyrkiet til Egypten. Det er en simpel og fantastisk ledsager til simple retter med kød, fjerkræ og fisk.
Rør yoghurt med citronskal (KUN det gule) og lidt citronsaft, og smag til med sumak (brug max halvdelen her), sukker, salt og peber.
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Rødløg skæres i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern), og vendes med lidt citronsaft. Skyl hjertesalaten, og skær den rustikt ud.
Bredbladet persille skylles, plukkes og hakkes groft, og drysses med det sidste za'atar.
Vend persille og rødløg sammen med en god olivenolie, og smag til med salt, citron og friskkværnet sort peber. Vend med de kogte og afdryppede grünkern og den skyllede salat.
Varm pita i en 250 grader varm ovn i 2-3 min., eller rist dem i en brødrister.
Som vist på billedet. Server citron, harissa og dressing til.
Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.
Det er piv-nemt og drøn lækkert!
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften