0
Falaffel-bowl med sprøde grøntsager, falafler og dildyoghurt

Falaffel-bowl med sprøde grøntsager, falafler og dildyoghurt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
grov bulgurfalafelfars
1 min.
Bulgur og falafler

Fyld bulgur i en lille gryde og top med vand der dækker + 1-2 cm. Krydr med salt og sæt låg på. Kog bulguren i 1-2 minutter. Lad den trække færdig under låg. 

Varm en pande op med 1-2 cm olie på. Form falaffelfarsen til kugler med en våd ske og hånden, eller brug en isske. De skal være på størrelse med gulfkugler.
Steg dem i den varme olie på alle sider, i alt i ca. 10 minutter. Eller til de er gyldne og gennemstegte. Afdryp dem på fedtsugende papir. 

græsk yoghurt, 10%dildagurkrød peberfrugtcherry- eller blommetomaterrødløgspidskål
10 min.
Yoghurt og grønt

Hak dild og rør den i yoghurten sammen med salt og peber.

Skær agurk, peberfrugt og tomater i mundrette stykker. Snit rødløg i tynde skiver og snit spidskål fint. 

harissapaste
17 min.
Anretning

Vend bulguren med lidt olivenolie og eddike og smag til med salt og peber.

Anret bulgur i dybe tallerkner. Top med grøntsager, falafler, dild yoghurt og server straks med harissa ved siden af, til dem der har lyst. 

Sæt gerne olie og eddike på bordet, til dem der vil have lidt ekstra på grøntsagerne. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.

Det er piv-nemt og drøn lækkert! 

Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:

  • Steg på en pande i 4-5 minutter på hver side
  • Fritér i 3-5 minutter i 180 grader varm olie

Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.