Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Varm en pande op med rigeligt olie. Jeg kan lide olivenolie, men smagsneutralt er også fint.
Klem farsen ud af posen, eller form den med en våd ske og hånden og steg små falafler på størrelse med golfbolde. Steg dem så de er sprøde på alle sider, ca. 10 min. i alt. Afdryp dem på en rist.
Skær imens grøntsagerne i små tern. Hak rødløg og skær citronen i både.
Rør cremefraichen med front revet hvidløg og top den med dukkah.
Lun pitabrød i en varm ovn (180-200 grader) i et par minutter, eller til de er varme. Eller varm dem på en brødrister eller tør pande. Hold dem varme i et viskestykke.
Servér det hele ved bordet og salm selv falafler i pitabrød med grønt og dressing.
Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.
Det er piv-nemt og drøn lækkert!
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften