0

Falafler på lune fladbrød med yoghurt og sprøde grøntsager

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

falafelfarsagurkrød peberfrugtspidskålrødløg
1 min.
Falafler og grønt

1. varm olie op på en stor pande. Klem falafelfarsen ud direkte på panden og steg rustikke falafler i den varme olie, eller form dem med en våd ske og hånden. Steg dem i ca. 7-9 min. Alt efter størrelse. Afdryp dem på en rist. 

2. Skær agurk og peberfrugt i tern. Snit spidskål og hak rødløg. 

pitabrødhvidløgyoghurt 3,5 %harissapaste
10 min.
Dressing og pitabrød

3. varm pitabrød i en varm ovn, på en tør, varm pande eller på en brødrister. Hold dem lune i et rent viskestykke. 

4. smag yoghurten til med lidt hvidløg og salt. Rør harissa i eller hold de to ting hver for sig. 

 

18 min.
Anretning

5. Anret grønt, dressing, falafler og brød i skåle og på små fade. Salm selv ved bordet. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.

Det er piv-nemt og drøn lækkert! 

Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:

  • Steg på en pande i 4-5 minutter på hver side
  • Fritér i 3-5 minutter i 180 grader varm olie

Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.