Laks: Tænd ovnen på 225 grader. Skær laksen i ½ cm tykke skiver, og bred dem jævnt ud på 4 store ovnfaste tallerkner. Fordel smørret over laksen i små klumper og drys så jævnt som muligt med farinen.
Stil tallerknerne i ovnen en ad gangen på øverste rille i ca. 3 min. til farinen smelter og glaserer.
Rodfrugtsalat: Skræl persillerod, gulerødder og pastinakker og skær dem i lange tynde skiver med en kartoffelskræller. Kog dem i letsaltet vand i 1 min. Pisk olie, citronsaft og krydderurter sammen i en skål, og vend grøntsagerne grundigt deri. Smag til med salt og peber.
Server retten med små kogte kartofler.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften