
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør det hakkede kød med 1/2 tsk. salt pr. person. Pres hvidløg, hak løg og persille (gem nogle hele blade til pynt) fint, og bland alle tre ting i farsen.
Tilsæt rasp, æg, 1/2 tsk. timian pr. person, 1/2 tsk. basilikum pr. person og peber efter smag.
Rør farsen godt sammen, det kan med fordel gøres i en foodprocessor. Stil farsen på køl mens grøntsagerne gøres klar.
Skræl kartofler og rodfrugter. Skær det hele i ca. 7 mm tykke skiver. Bland alle grøntsagsskiverne med lidt olie, timian og salt.
Gør hænderne fugtige, og form et aflangt farsbrød, som kan være i formen til airfryeren. Vikl alle baconskiverne omkring, og sørg for, at enderne foldes ind under farsbrødet.
Læg grøntsagerne i formen til airfryeren, og placer farsbrødet ovenpå.
Indstil airfryeren på 180 grader, og giv 30 minutter.
Tag farsbrødet ud, vend rundt i grøntsagerne, og læg farsbrødet ovenpå igen med den anden side op.
Giv retten yderligere 15 minutter.
Server farsbrødet i skiver med de sprøde kartofler og rodfrugter og lidt frisk persille henover.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften