0
Farsbrød med bacon på bund af sprøde rodfrugter og kartofler

Farsbrød med bacon på bund af sprøde rodfrugter og kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Airfryer

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Hakket grisekødhvidløgpersilleløgtimianraspæg
1 min.
Fars

Rør det hakkede kød med salt. Pres hvidløg, hak løg og persille fint, og bland hvidløg, løg og persille (gem lidt til anretning) i farsen.

Tilsæt rasp, æg, hakkede timians blade fra kvist (gem lidt til kartoflerne), og peber. Rør farsen godt sammen. Man kan med fordel bruge en foodprocessor. Stil farsen på køl, mens grøntsagerne gøres klar.

kartoflerrodfrugter (blandede)
5 min.
Grøntsager

Skræl kartofler og rodfrugter. Skær det hele i ca. 7 mm tykke skiver. Bland grøntsagerne med lidt olie, timian og salt.

bacon i skiver
15 min.
Form farsbrød

Gør hænderne fugtige, og form et aflangt farsbrød, som kan være i airfryeren. Vikl alle baconskiverne omkring, og sørg for at enderne foldes ind under farsbrødet.

Læg grøntsagerne i airfryeren, og placer farsbrødet ovenpå.

Indstil airfryeren på 180 grader, og giv 30 min. Tag farsbrødet ud, omarranger grøntsagerne, og læg farsbrødet ovenpå igen med den anden side op. Giv de sidste 15 minutter.

Hvis du laver mad til 4 og kun har en lille airfryer kan du med fordel lave kartofler og rodfrugter i ovnen.

60 min.
Anretning

Server farsbrødet i skiver med de sprøde kartofler og rodfrugter drysset med lidt frisk persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.