0

Farspaté med bagte rodfrugter og krydderurtecreme

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Krydderurtecreme: Bland cremefraiche, hakket dild og persille (du kan bruge andre krydderurter efter smag), salt og peber godt og lad cremen trække min. 10 min. på køl. Smag til inden servering.

Farspaté: Skrub halvdelen af gulerødderne godt, fjern enderne og kog gulerødderne netop møre i letsaltet vand. Skræl halvdelen af kartoflerne, pil løgene og riv begge dele fint. Kom det i en skål sammen med kød, presset hvidløg, timianblade, æg, fond og mel. Krydr med salt og peber og rør til en ensartet, blød fars - juster evt. med mere vand. Smør en patéform (eller et andet højt ildfast fad) og fordel halvdelen af farsen i bunden. Læg de kogte gulerødder ned på langs i formen, fordel resten af farsen ovenpå og glat overfladen ud. Sæt formen i en 200 grader varm ovn i 30-40 min. - til patéen er gennembagt og overfladen er gylden.

Rodfrugter: Skrub resten af kartoflerne og gulerødderne godt og skræl rødbeder og pastinakker (persillerødder og selleriknold kan også bruges). Skær dem i ensartede grove "fritter" og vend dem med olie, salt og peber. Bag rodfrugterne ved 200 grader i ca. 25 min. til de er møre og gyldne.

Server retten med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften