0
Fasanbryst med jordskokkompot, stegte pastinakker og rosenkål

Fasanbryst med jordskokkompot, stegte pastinakker og rosenkål

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Jordskokkekompot: Skræl jordskokker og skyl dem grundigt - kom dem i et lille ildfast fad sammen med plukkede timianblade og krydr med salt og lidt sukker. Dæk fadet med først pergament og dernæst med tætsluttende folie. Bag i 200 grader varm ovn i 30 minutter til de er møre og mos dem groft med en gaffel - smag til med lidt salt.

Pastinakker: Skræl og del pastinakkerne i rustikke stykker. Kog dem i letsaltet vand i 4-5 min. - de skal stadig have bid. Vend dem med lidt god olivenolie og 1/3 af urtesaltet - bag dem i et ildfast fad i en forvarmet ovn ved 185 grader i 20-30 minutter.

Rosenkål: Soignér og halver rosenkål - rist dem på en pande på skærefladen i neutral olie til de er gyldne. Kom et par klatter frisk smør på panden sammen med 1/3 urtesalt og lad smørret bruse af - vend og steg et par minutter på den anden side. Krydr med salt og peber.

Fasan: Krydr fasanbryststrimlerne med 1/3 af urtesaltet samt lidt sukker og lad dem trække ca. 10 min. Steg stykkerne i en tykbundet gryde i smør i ca. 2 minutter sammen med timianstængler - tilsæt fløde og kog ind til en cremet konsistens. Det tager max 3-4 minutter. Fisk timianstænglerne op og kasser dem.

Anretning: Som vist på billedet

*Urtesalt fra ASA indeholder: 50% salt, 10% timian, 10% oregano, 10% paprikaflager, 10% urteboullion og 10% hvidløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?