Trim fenniklen for bund og "hår" og snit knold og stængler i tynde skiver. Vend dem med citronsaft, lidt salt og peber og lad fenniklen marinere 10 min. Striml salaten fint og skær forårsløget i tynde skiver. Pil æggene, skær dem i både og klip tomaterne i strimler. Vend marineret fennikel, salat og forårsløg hurtigt sammen og anret i en lav skål. Fordel æg, tomater og kapers ovenpå, dryp med eddike og olie og krydr med lidt salt og peber. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
Vores solkyssede tomater med oliven & kapers er smagsfulde semi-dried italienske tomater, sprøde sorte Leccino oliven og kapers som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have oliventræerne certificerede som økologiske.
Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i salt lage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten.
Kommentarer og forslag til opskriften