0
Fennikelpølse med kikærter, ras el hanout og stegte gulerødder

Fennikelpølse med kikærter, ras el hanout og stegte gulerødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter i vandgulerødderbladselleriløg
1 min.
Grønt

Start med at skrubbe gulerødderne rene. Skyl bladselleri, og skræl løgene.

Halvér gulerødderne på langs. Skær løg og bladselleri i tynde skiver.

Dræn kikærterne for vand.

Sæt en stor pande over ved mellem varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg gulerødderne stille og roligt på alle sider i ca, 15 min., til de har taget godt med farve og er sprødmøre. Brug evt. to pander, hvis du laver mad til 4 kuverter.

fennikelpølse fra Bodebjerg charcuterieras el hanout
10 min.
Pølse

Skær pølsen i små bidder. Sæt en stor gryde over ved mellemhøj varme, og steg pølserne i lidt olivenolie i 2-3 min.

Tag pølserne af panden, og kom bladselleri og løg ned i gryden sammen med et skud olivenolie. Lad løg og bladselleri stege og blive møre uden at tage farve. Det tager ca. 3-4 min. Tilsæt så kikærter, krydderblanding og pølser, og varm det hele godt igennem under omrøring. Smag til med lidt salt.

Kota
30 min.
Anretning

Anret gulerødderne på en tallerken med kikærteblandingen ovenpå. Slut af med at komme små stykker ost ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?