0
Fettuccine all’Arrabbiata med koteletter og stegte grønne asparges

Fettuccine all’Arrabbiata med koteletter og stegte grønne asparges

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Grøntsager: Soigner og skyl asparges. Knæk og kassér den nederste fjerdedel og skræl evt. den nederste halvdel. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Pluk basilikum. Fjern de yderste blade på hjertesalaten og del den i kvarte - skyl i kold vand.

Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet og ud af posen 10 minutter, før de skal steges. Krydr dem med salt, peber. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 1-2 min. på hver side. Tilsættes små klatter smør og lad koteletterne stege videre i et par minutter mens du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Brug panden og lidt af stegefedtet til asparges bagefter.

Asparges: Steg de ordnede asparges sammen med skiver af hvidløg til begge dele er gyldne på panden hvor du stegte koteletterne til aspargesene al dente, krydr med salt og peber og lad de stegte asparges hvile sammen med kødet!

Fettuccine all’Arrabbiata: Klip posen med Arrabbiata sugo (sovs) op ved markeringen – kom saucen på panden med de stegte hvidløg. Hæld varmt vand i posen hvor saucen var i til markeringen og kom det på panden – kog det hele igennem. Tilsæt pastaen og lad den simre i 3-4 minutter mens du rører og vender i pasta og sugo med jævne mellemrum. Kom koteletterne (+ evt. saft derfra!) med de sidste 2 minutter og lad dem simre med.

Citron-senneps dressing: Rør en dressing af presset citronsaft og lidt af den gule skal der er fintrevet samt lige dele sukker. Røres med den grove sennep - piskes med samme volumen af din bedste olivenolie og smages til med masser af sort peber og lidt salt.

Salat: Overhæld hjertesalat med dressing og riv lidt parmesan over pynt med basilikum

Anretning: Som på billedet, drys plukket basilikum over og riv masser af parmesan og sort peber over retten.

Arrabbiata betyder vred, og tilnavnet har denne ret fået takket være den styrke, tomatsaucen opnår, idet den tilføres chili. Retten tilskrives oftest den romersk kulinariske tradition, og er en simpel pastaret med en meget præcis smagsoplevelse til ganen.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?