0

Fettuccine med jordskokker, tomat, gedeost og hvidløg (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Halver tomaterne, fjern stilk og kerner og skær kødet i tern. Hak hvidløget fint og snit forårsløgene i tynde skiver. Rist jordskokkerne i hed olie til de har taget en fin gylden farve, lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med groft salt. Sauter løg og hvidløg i lidt olie i en kasserolle uden at det tager farve. Kom fløden ved, krydr med salt og peber og lad det koge ind til det halve. Kog imens pastaen al dente i letsaltet vand. Rør gedeosten i flødesaucen og smag til. Vend pasta, jordskokker, tomater, flødecreme og parmesan sammen og smag til. Server straks til fx lammekølle, helstegt kylling eller en hakkebøf.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.