
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom baconen i en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person og varm op ved middel varme. Steg baconen i ca. 5 min., indtil den har fået lidt farve og er blevet sprød. Overfør til en tallerken, men lad fedtet være i gryden.
Hak guleroden og løget fint. Overfør til gryden med baconfedtet og steg ved middel varme under omrøring, indtil grøntsagerne er møre.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Hæld 1/4 spsk. hvedemel pr. person i gryden med grøntsagerne og steg det 1 min. under omrøring. Hæld fløden og ærterne i og få det op at simre, indtil det bliver cremet.
Sluk for varmen og riv osten i sovsen. Smag til med salt og peber.
Fordel pastaen i dybe tallerkener og hæld sovsen henover. Top med baconen og basilikumblade.
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften