0
Rigatoni i spinatcreme med kota og ristet bacon

Rigatoni i spinatcreme med kota og ristet bacon

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bacon i tern
1 min.
Steg bacon

Kom bacon i en kasserolle, og steg den over middelhøj varme under omrøring, indtil den får godt med farve og bliver sprød. Overfør baconen til en tallerken med fedtsugende papir. Gem kasserollen med baconfedtet.

spinathvidløgløggrøntsags bouillon
5 min.
Lav spinatcremen

Hak løg og hvidløg fint, og hæld begge dele i kasserollen med baconfedt.

Varm kasserollen op ved middel varme under omrøring, indtil løg og hvidløg bliver gyldent.

Kom spinat, bouillon og 1/2 dl. vand pr. person i, og lad det simre ca. 5 min., indtil spinaten er helt udkogt.

Blend det hele med en stavblender, indtil det får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

rigatoni, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

persille
25 min.
Toppingen

Hak persillen groft.

spinatcitron
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, og hæld spinatcremen henover. Top med brud af kota, den sprødstegte bacon, persille og citronsaft.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
518 kcal
Fedt:
23,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
52,1 g
heraf sukkerarter:
5,7 g
Kostfibre:
4,2 g
Protein:
22,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?