0
Fettucine med bagt fennikel og ansjoser
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løghvidløgfennikel med topansjoserolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 250 grader.

Pil løget og hvidløget, og skyl fenniklen grundigt. Skær dem i tynde skiver, og overfør til et ovnfast fad. Fadet skal være stort, fordi pastaen skal blandes heri.

Hak ansjoserne groft, tilsæt dem til grøntsagerne, og rør rundt med 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Hæld lidt vand i, til det dækker bunden af fadet. Bag retten lige så længe, det tager at koge pastaen.

fettuccine
10 min.
Pastaen

Sæt vand over at koge til pastaen, og tilbered pastaen som angivet på pakken.

persille
15 min.
Persillen

Skyl persillen grundigt, afdryp for vand, og hak groft.

smørparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Pastaretten

Tag fadet ud af ovnen, og overfør pastaen (drænet for vand, men gem vandet) hertil. Tilsæt 20 gram smør pr. person og revet ost, og rør godt rundt. Sovsen skal danne en ”hinde” rundt om pastaen. Tilsæt lidt af pastavandet til fadet, indtil det giver en cremet sovs ved pastaen. Der skal lidt mere til, end man umiddelbart tror, da pastaen suger meget væske.

25 min.
Anretning

Vend den hakkede persille i og fordel pastaen i dybe tallerkener.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
555 kcal
Fedt:
36 g
heraf mættede fedtsyrer:
13,2 g
Kulhydrat:
41,3 g
heraf sukkerarter:
9,6 g
Kostfibre:
4,2 g
Protein:
14,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?