0
Filet a la mørbrad bagt i butterdej med salatost og champignons

Filet a la mørbrad bagt i butterdej med salatost og champignons

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

salatost i ternløghvidløgchampignons
1 min.
Fyld

Start med at tænde ovnen på 225 grader.

Pil og finthak løg og hvidløg. Soignér og hak champignons, så fint du orker (det må gerne være fint!).

Sautér løg, hvidløg og champignons af på en pande i lidt smør og olivenolie, og bliv ved indtil al væden næsten er fordampet væk. Krydr undervejs med salt og peber.

Smuldr salatosten i (gem olien til senere), og rør sammen. 

Lad fyldet køle lidt ned (spred det gerne ud på et fladt emne, så det damper af hurtigere).

små kartoflersalatost i terngulerødder
10 min.
Kartofler & gulerødder

Skræl gulerødderne, og del dem i mundrette stykker. Skær kartoflerne i kvarte, og kom dem og gulerødderne på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad. Krydr med salt og peber, og vend med olie fra salatosten.

Steg dem i ovnen ved 225 grader i 20-25 min., til de er gyldne og møre (vend gerne rundt et par gange).

Filet a la mørbrad, frilandsgrisbutterdej
15 min.
Filet a la mørbrad bagt i butterdej

Brun kødet grundigt af på alle sider, og krydr med salt og peber.

Rul butterdejen ud på din bordplade (laver du mad til 2 pers., skal du kun bruge ca. det halve af dejen).

Smør et tyndt lag champignon-fyld ud på butterdejen, det skal ca. være 2 cm bredere og 6 cm højere end kødet, og kom kødet ovenpå fyldet.

Pensl med et sammenpisket æg i kanterne af dejen lige udenom fyldet, og luk pakken til, ved at rulle forsigtigt rundt. (har du ikke et æg kan du pensle med lidt mælk)

Skær evt. overskydende butterdej fra. Pensl dejen med det sidste af dit sammenpiskede æg, og drys med lidt god salt. (har du ikke et æg kan du også her pensle med lidt mælk)

Bag ved 225 grader i 15-20 min. Brug evt. stegetermometer, den skal have en kernetemperatur på 61-62 grader.

Lad det derefter trække utildækket i 10 min., før du skærer det ud.

Fif: det overskydende butterdej kan skæres i små trekanter, og bages og serveres til. 

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?