Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Skær kødet i portionsstykker, og varm en gryde op ved høj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider. Tag efterfølgende kødet op af gryden, og overfør til en tallerken.
Skær svampene i grove stykker og steg i gryden, efter kødet er taget op.
Hak løget fint.
Når svampene har fået lidt farve, skrues der ned for varmen og løget tilsættes.
Steg løgene i yderligere 3-4 min., indtil de bliver gyldne.
Kom 1/4 spsk. hvedemel pr. person i gryden med svampe, og rør det godt ud.
Hæld fløden og det stegte kød i, og lad det simre 5 min.
Smag til med soya og peber.
Hak tomaterne og persillen groft, og kom det i en skål med de kogte ris.
Vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.
Fordel risen i skåle, og servér simreretten henover.
Kundekommentarer ()