0
Filet a la mørbrad i flødesovs med ris vendt i persille og tomater

Filet a la mørbrad i flødesovs med ris vendt i persille og tomater

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

Filet á la mørbrad
5 min.
Steg kødet

Skær kødet i portionsstykker, og varm en gryde op ved høj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider. Tag efterfølgende kødet op af gryden, og overfør til en tallerken.

champignonsløg
10 min.
Steg grøntsagerne

Skær svampene i grove stykker og steg i gryden, efter kødet er taget op.

Hak løget fint.

Når svampene har fået lidt farve, skrues der ned for varmen og løget tilsættes. 

Steg løgene i yderligere 3-4 min., indtil de bliver gyldne. 

20 min.
Rør sovsen

Kom 1/4 spsk. hvedemel pr. person i gryden med svampe, og rør det godt ud.

Hæld fløden og det stegte kød i, og lad det simre 5 min.

Smag til med soya og peber.

persilletomater
25 min.
Hak tomaterne

Hak tomaterne og persillen groft, og kom det i en skål med de kogte ris.

Vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risen i skåle, og servér simreretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
549 kcal
Fedt:
24,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,1 g
Kulhydrat:
46 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
5,6 g
Protein:
33,5 g