0
Filet a la mørbrad med blancheret grønkål i hvidløgsvinaigrette

Filet a la mørbrad med blancheret grønkål i hvidløgsvinaigrette

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

grønkål
5 min.
Kog grønkålen

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kog grønkålen i 20 sek og overfør den til et dørslag, hvor den kan dampe af.

yoghurt naturel 0,5%Piccalilly
10 min.
Rør yoghurten

Kom yoghurten og piccalilly i en skål og bland sammen. Smag til med salt og peber.

Filet a la mørbrad, frilandsgris
15 min.
Steg kødet

Skær kødet i skiver på ca. 2 cm., og krydr dem godt med salt.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 3-4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt.

balsamicosennephvidløg
20 min.
Rør hvidløgsvinaigretten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. balsamico og ½ tsk. sennep pr. person, revet hvidløg og lidt salt pr. person i en stor skål. 

Vend kålen i dressingen lige før servering.

25 min.
Anretning

Servér kødet med grønkålen og kartoflerne og yoghurten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
26,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,4 g
Kulhydrat:
42,6 g
heraf sukkerarter:
5,4 g
Kostfibre:
13,6 g
Protein:
42 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?