Hvis du vil have en mere snasket ret, kan du banke din filet a la mørbrad let, vende den i mel, pisket æg og rasp, og stege den som en schnitzel.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 15-20 min., til de er møre.
Skær fennikel i grove aflange både, og steg den i rigeligt olivenolie ved middel varme i 5-6 min., eller til den er let gylden. Krydr med salt, lidt revet citronskal, lidt citronsaft og 1 spsk. honning. Tilsæt en smule vand ved behov, og lad den simre på panden i yderligere ca. 15 min.
Del kødet så der er en lille "bøf" pr. pers. Tryk dem let flade med hånden, og steg dem gyldne, gennemstegte og lækre i olivenolie, evt. sammen med en smørklat. Krydr med salt og peber.
Nip enderne af bønnerne, snit dem evt. på skrå 2-3 gange pr. bønne, og damp dem i 2-3 cm kogende, saltet vand med lidt olivenolie i. Damp i 5-7 min., til de er tilberedte.
Skær tomaterne i tern, og hak skalotteløg fint.
Rør en dressing af lidt olie og eddike samt evt. lidt dijonsennep. Vend de lune afdryppede bønner med tomat, dressing og løg, og krydr med salt og peber.
Hak persillen groft. Vend kartoflerne med lidt hakket persille, salt og olivenolie. Servér med fennikel, filet a la mørbrad og lun bønnesalat.
Kommentarer og forslag til opskriften