0
Filet a la mørbrad med lune grønne bønner og braiseret fennikel

Filet a la mørbrad med lune grønne bønner og braiseret fennikel

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hvis du vil have en mere snasket ret, kan du banke din filet a la mørbrad let, vende den i mel, pisket æg og rasp, og stege den som en schnitzel. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerFennikelcitron
Kartofler og fennikel

Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 15-20 min., til de er møre. 

Skær fennikel i grove aflange både, og steg den i rigeligt olivenolie ved middel varme i 5-6 min., eller til den er let gylden. Krydr med salt, lidt revet citronskal, lidt citronsaft og 1 spsk. honning. Tilsæt en smule vand ved behov, og lad den simre på panden i yderligere ca. 15 min. 

Filet á la mørbradskalotteløgtomaterbrede bønner

Del kødet så der er en lille "bøf" pr. pers. Tryk dem let flade med hånden, og steg dem gyldne, gennemstegte og lækre i olivenolie, evt. sammen med en smørklat. Krydr med salt og peber. 

Nip enderne af bønnerne, snit dem evt. på skrå 2-3 gange pr. bønne, og damp dem i 2-3 cm kogende, saltet vand med lidt olivenolie i. Damp i 5-7 min., til de er tilberedte.

Skær tomaterne i tern, og hak skalotteløg fint. 

Rør en dressing af lidt olie og eddike samt evt. lidt dijonsennep. Vend de lune afdryppede bønner med tomat, dressing og løg, og krydr med salt og peber. 

bredbladet persille
27 min.
Anretning

Hak persillen groft. Vend kartoflerne med lidt hakket persille, salt og olivenolie. Servér med fennikel, filet a la mørbrad og lun bønnesalat. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?