0
Filet a la mørbrad med lune, grønne bønner og braiseret fennikel

Filet a la mørbrad med lune, grønne bønner og braiseret fennikel

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hvis du vil have en mere snasket maddag - kan du banke din filet a la mørbrad let, vend den i mel, pisket æg og rasp og stege den som en schnitzel. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sæt vand over til kartofler og bønner.

små kartoflerFennikelcitron
Kartofler og fennikel

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg. Ca. 15-20 min. Afdryp inden brug og vend dem gerne med salt og olivenolie. 

Skær fennikel i grove, aflange både. Steg den i rigeligt olivenolie ved middel varme i 5-6 min. eller til den er let gylden. Krydr med salt, lidt revet citronskal, lidt citronsaft og 1 spsk. honning. Tilsæt en smule vand, når behov og lad den simre på panden i yderligere ca. 15 min. 

Filet á la mørbradgrønne bønnerskalotteløgtomater

Del imens kødet så der er en lille "bøf" pr. person. Tryk dem let flade med hånden og steg dem gyldne, gennemstegte og lækre i olivenolie, evt. sammen med en smørklat. Krydr med salt og peber. 

Nip imens enderne af bønnerne og damp dem i 2-3 cm. kogende, saltet vand med lidt olivenolie i. Damp i 4-5 min. eller til de er tilberedte. Afdryp. 

Skær tomaterne i tern og hak skalotteløg fint. 

rør en dressing af lidt olie og eddike, samt evt. lidt dijonsennep. vend lune bønner med tomat, dressing og løg og krydr med salt og peber. 

bredbladet persille
27 min.
Anretning

Hak persillen groft. Vend kartoflerne med lidt hakket persille, salt og måske olivenolie. Servér med fennikel, filet a la mørbrad og lun bønnesalat. 

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?