
Gnid auberginerne med en smule olie og sæt dem under den hede ovngrill til skindet er sort. Vend dem 2-3 gange undervejs, så de får lige meget hele vejen rundt - det tager i alt omkring 20 min. Fjern det sorte skind med en urtekniv, skær kødet i grove tern og mos det med en gaffel. Rens peberfrugten og skær den i små tern. Hak løg og hvidløg fint.
Varm lidt olie op i en dyb pande og sauter løg og hvidløg let gyldne. Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og rist videre til kødet har taget lidt farve. Smuldr bouillonterningen i og bland godt. Rør peberfrugter og ærter i og sauter videre til væden er fordampet. Tag panden af varmen og lad det køle af i 10 min.
Pisk imens æggene sammen i en stor skål og rør den mosede aubergine i. Vend kød og grøntsager i og krydr med salt og peber.
Tør panden af, varm den rigtigt godt op og kom et skvæt olie på. Hæld æggeblandingen i panden og rist ved middel varme til den slipper panden, har sat sig og er fint gylden i bunden. Læg et låg på og vend panden på hovedet, så "omeletten" falder over på låget. Kom igen lidt olie på panden og lad "omeletten" glide tilbage i panden - denne gang med den gyldne side opad. Rist videre stille og roligt til "omeletten" er gylden i bunden og fyldet gennembagt.
Server retten på en tallerken skåret i lagkagestykker.
Server sammen med nudler eller ris, ketchup eller ketjap manis (kan købes i større supermarkeder) og en sprød grøn salat til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften