0

Filippinske bola bola med hoisindipsauce og marineret broccoli

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bola bola (kødboller): Pil løget, skræl gulerødderne og hak dem og korianderen helt fint i hånden eller i foodprocessoren. Kom det i en skål sammen med kød, rasp, æg, 1 spsk. soja, Worcestershiresauce, 1 tsk. salt og et par gode kværn peber. Ælt det sammen til en jævn fars og lad den hvile tildækket på køkkenbordet 15 min. Form farsen til ensartede runde kødboller af ca. 1 spsk. fars hver. Varm 4 dl olie op i en lille højkantet pande eller kasserolle og steg kødbollerne flot gyldne og møre af 2 eller 3 omgange. Dryp af på køkkenrulle og server straks.

Dipsauce: Pil 1 fed hvidløg, hak det helt fint og rør det med hoisinsauce, 1½ spsk. soja, 2½ spsk. vineddike, sesamolie og ½ tsk. friskkværnet peber. Smag til og server til som dip til kødbollerne eller anret kødbollerne på et fladt fad og dryp saucen over inden servering.

Broccoli: Skær de nederste 5-7 cm af den grove stok væk. Del broccolien i mellemstore buketter skærende ned igennem den resterende stok, så de på det nærmeste ligner små træer. Kom dem i en gryde med 1 dl vand, læg tætsluttende låg på og damp broccolierne ved medium varme i 7-10 min. Pil imens 2 fed hvidløg og hak dem fint. Rør dem med sukker, chiliflager, 1 spsk. vineddike, 2 tsk. salt, ½ tsk. peber og 3 spsk. olie i en stor skål. Tag låget af, hæld vandet fra og lad broccolierne dampe tørre 2 min. Kom broccolierne ned i marinaden og vend det hele godt sammen.

Smag til, anret og server.

Giv jasminris og en sprød grøn salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?