0

Filoruller med fyld af hakket kød, 2 slags ost, rosiner, sennep og krydderurter

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pil hvidløgene, pluk krydderurterne og hak det hele meget fint. Mos camemberten med en gaffel og rør hvidløg, urter, cheddar og sennep i.

Hæld raspen i en skål, hæld mælken over og lad det trække i 3 min. Pil imens skalotteløgene og hak dem helt fint. Læg dem i en skål sammen med kød, rasp/mælk, æg, salt og peber og ælt det sammen til en jævn fars. Del farsen i 8 dele og pres hver del ud til et rektangel på ca. 12 x 8 cm på et stykke film. Fordel osteblandningen i en stribe midt på - på den lange led - og drys med rosiner. Rul farsen rundt om fyldet, luk enderne til og tryk dem en smule flade, så de får form som en stor marsbar. Vikl filmen stramt rundt om rullerne og læg dem på køl i 30-40 min.

Varm lidt olie op på en pande, steg rullerne gyldne på alle sider og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Læg 8 stykker filodej op på række - skråt som rudere - pensl dem med et tyndt lag smør og læg en kødrulle midt på. Læg endnu et stykke filodej oven på, tryk det godt ned om kødet og pensl hele overfladen med smør. Fold siderne ind over kødet og rul dem sammen som forårsruller. Læg dem i en bradepande, pensl med resten af smørret og drys med topping efter eget valg.

Bag rullerne gyldne og sprøde i en 175 grader varm ovn i ca. 20-25 min. og lad dem hvile i 5 min. før servering.

Server sammen med en kold kryddercreme til dip, lækre kartoffel- og rodfrugtfritter og en stor sprød og fyldig grøn salat.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?