Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tip:Orker du ikke at friterer fisken, kan du blot vende den i mel og steg den i smør og olie på en varm pande. Ca. 4-5 minutter i alt.
1) Tænd ovnen på 200 grader. Bred fritterne ud på bagepapir på en bageplade og krydr dem med salt. Bag dem sprøde og møre i den varme ovn. Ca. 15 min.
2) Rør en dej af 1,5 dl vand og 1,5 dl mel og 1 tsk. bagepulver pr. 2 personer. Sæt dejen koldt indtil brug.
3) Sæt olie over i en lille gryde. Du skal bruge en del olie, det skal dække fisken. Del fisken i grove stykker, ca. 2-3 pr. person.
4) Vend fisken i dejen og kom den i den varme olie. Steg 2-3 stykker fisk ad gangen. Afdryp dem på en rist og krydr dem dem salt.
5) skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skær agurk i stave og halver evt. tomaterne. Anret alle grøntsager på et fad.
6) Rør en dressing af cremefraiche og hakket purløg. Smag til med salt.
7) skær citronen i tykke skiver eller både.
8) Servér fisk, fritter, sprøde grøntsager og dressing med citron til.
Kommentarer og forslag til opskriften