0

Fish and chips med snackgrønt og cremefraiche dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

Tip:Orker du ikke at friterer fisken, kan du blot vende den i mel og steg den i smør og olie på en varm pande. Ca. 4-5 minutter i alt. 

pommes friteskulmulefilet uden skind
1 min.
Fritter og fisk

1) Tænd ovnen på 200 grader. Bred fritterne ud på bagepapir på en bageplade og krydr dem med salt. Bag dem sprøde og møre i den varme ovn. Ca. 15 min.

2) Rør en dej af 1,5 dl vand og 1,5 dl mel og 1 tsk. bagepulver pr. 2 personer.  Sæt dejen koldt indtil brug. 

3) Sæt olie over i en lille gryde. Du skal bruge en del olie, det skal dække fisken. Del fisken i grove stykker, ca. 2-3 pr. person. 

4) Vend fisken i dejen og kom den i den varme olie. Steg 2-3 stykker fisk ad gangen. Afdryp dem på en rist og krydr dem dem salt. 

 

skoleagurkfarvede gulerøddercherry- eller blommetomatercreme fraiche 18%purløg
15 min.
Grønt og dressing

5) skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skær agurk i stave og halver evt. tomaterne. Anret alle grøntsager på et fad. 

6) Rør en dressing af cremefraiche og hakket purløg. Smag til med salt. 

citron
27 min.
Anretning

7) skær citronen i tykke skiver eller både. 

8) Servér fisk, fritter, sprøde grøntsager og dressing med citron til. 

Kommentarer og forslag til opskriften