Måske tager kartoflerne liiiidt mere end 30 minutter, men til gengæld passer de sig selv!
Skal du ikke nyde retten i dag, men først i morgen, kan du skære kartoflerne til fritter, og lægge dem i koldt vand natten over.
Så smider de lidt stivelse, og bliver endnu sprødere i ovnen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 240 grader, varmluft.
Skyl og skrub kartoflerne, og skær dem til fritter (lad skrællen blive på). Dup dem tørre, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.
Bag fritterne i den varme ovn ca. 25-30 min., til de er gyldne og sprøde. Vend dem gerne undervejs.
Rør en dressing af kærnemælk og mayonnaise. Smag til med en smule fintrevet hvidløg, salt, hakket purløg, en smule lys eddike og lidt tabasco, hvis du har.
Pluk salaten groft, og skær agurken i skiver. Anret salat med agurk, og krydr med salt og peber. Dryp salaten med dressingen lige inden servering, eller servér den i en skål på bordet.
Skær fisken i aflange, grove stykker. Fyld tre dybe tallerkener med henholdsvis mel, pisket æg og rasp. Vend fisken i mel, æg og rasp, og steg den gylden og sprød i olie på en varm pande. Krydr med salt.
Anret fish, chips og salat på en tallerken, og servér straks.
Kundekommentarer ()