0
Fish & chips med ærtemash og salat med fennikel

Fish & chips med ærtemash og salat med fennikel

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Denne ret er super nem, og hurtig at lave.

Det, der tager længst tid, er kartoflerne i ovnen. Men de passer heldigvis sig selv det meste af tiden. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 250 grader, gerne varmluft. 

Skrub kartoflerne, skær dem i slanke både, og dup dem tørre.

Bred kartoflerne ud på bagepapir på en bageplade, dryp dem med olivenolie, og krydr med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25-30 min., eller til de er møre og gyldne. Vend gerne rundt i dem undervejs. 

ærter, frosthvidløggræsk yoghurt, 10%citron
4 min.
Ærtemash

Kom ærter og pillede hvidløgsfed i en gryde med kogende, saltet vand, og kog dem op i et minut. Afdryp dem grundigt, og lad dem køle lidt af. 

Blend begge dele med en stavblender sammen med lidt af yoghurten. Krydr med salt og citronsaft, og vend det sidste yoghurt i. Smag til igen med salt, citronsaft og evt. en smule olivenolie. Gem et par citronbåde til anretning.

Fennikelsalatmynte
15 min.
Salat

Snit fennikel i både, pluk salaten, og anret begge dele på et fad. 

Pluk mynten groft over salaten, og dryp med olivenolie og eddike. Krydr med salt og peber lige inden servering. 

mørksejfilet uden skindrasp
20 min.
Fisk

Del fisken i grove stykker, så der er 2-3 stk. pr. pers. 

Vend dem enten direkte i rasp, og tryk dem godt rundt i det, eller vend dem i lidt pisket æg eller mælk, hvis du har, inden raspen. Steg fisken gylden, og akkurat gennemstegt, i rigelig olie på en varm pande. Krydr med salt. 

29 min.
Anretning

Servér fisk med ærtemash, salat og kartofler. Giv lidt citronbåde til, hvis du har mere citron tilbage. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?