Hvis du ikke ønsker din fisk i dej, kan du sagtens blot vende den i hvedemel eller rugmel, og stege den gylden i olie på en varm pande.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Kom pommes frites i et enkelt lag på en bageplade med bagepapir på, og bag dem gyldne, og sprøde i ovnen i ca. 15 min. Åbn ovnlågen et par gange undervejs for at lukke damp ud.
Drys med fint salt, når fritterne er færdige.
Kom ærter og pillede hvidløg i en gryde med kogende saltet vand, og kog dem i 1-2 min. Sigt vandet fra, og lad dem køle en smule af.
Blend dem med en stavblender eller i en foodprocessor, vend creme fraiche i, og smag til med salt og citronsaft.
Varm 4-5 cm olie op i en lille dyb pande.
Rør en dej af 1:1 hvedemel og vand, og krydr dejen med salt. Beregn ca. 1 dl af hver pr. pers.
Skær fisken i 2 aflange stykker pr. pers., og vend dem i mel og derefter i dejen.
Steg stykkerne gyldne i varm olie i ca. 4-6 min., afdryp dem på en rist, og krydr med salt.
Du kan med fordel stege af flere omgange, så olien ikke bliver kold.
Snit salaten groft, og hak purløg fint. Skær skrællen af glaskålen, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Anret salat og glaskål på et fad, dryp med olivenolie og eddike, krydr med salt og peber, og drys med purløg.
Anret fisken med ærtemos, fritter og salat, og servér straks, evt. med eddike til at dyppe i.
Kundekommentarer ()