Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1) Tænd ovnen på 200 grader. Bred fritterne ud på bagepapir på en bageplade, og krydr dem med salt. Bag dem sprøde og møre i den varme ovn i ca. 15 min.
2) Rør en dej af 1,5 dl vand, 1,5 dl mel og 1 tsk. bagepulver pr. 2 pers. Sæt dejen koldt indtil brug.
3) Sæt olie over i en lille gryde. Du skal bruge en del olie, da det skal dække fisken. Del fisken i 2-3 stk. pr. pers.
4) Vend fisken i dejen, og kom den i den varme olie. Steg 2-3 stykker fisk ad gangen. Afdryp dem på en rist, og krydr dem med salt.
Tip: Orker du ikke at fritere fisken, kan du blot vende den i mel, og stege den i smør og olie på en varm pande i ca. 4-5 min. i alt.
5) Skræl gulerødderne, og skær dem og agurk i stave. Halvér evt. tomaterne, og anret alle grøntsager på et fad.
6) Rør en dressing af creme fraiche og hakket purløg, og smag til med salt.
7) Skær citronen i tykke skiver eller både.
8) Servér fisk, fritter og sprøde grøntsager med dressing og citronskiver/både til.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften