0
Fish & chips og syrlig kålsalat med tranebær og mynte

Fish & chips og syrlig kålsalat med tranebær og mynte

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

 

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerspidskåltørrede tranebærmyntecitron
1 min.
Kartofler og kålsalat

Tænd ovnen på 230 grader, gerne varmluft. 

Skyl og skrub kartoflerne, og skær dem i smalle både (du behøver ikke at skrælle dem). Dup dem tørre, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie og krydr med salt. 

Bag dem i ovnen i ca. 25-30 min., eller til de er gyldne og lækre. Vend gerne rundt i dem undervejs. 

Snit kålen fint, og rør en dressing af saft af 1/2 -1 citron, 1 tsk. sukker eller honning og lidt god olivenolie.

Vend kål og tranebær med dressingen, og smag den til.

Vend plukket mynte i kålsalaten lige inden servering. 

ægpanko raspmørksejfilet uden skind
15 min.
Fisk

Skær fisken i aflange stykker, og vend dem i mel, derefter pisket æg og til sidst panko rasp. 

Steg dem i rigeligt olie på en varm pande i 2-3 min på hver side, eller til de er gyldne og akkurat gennemtilberedte. Krydr dem med salt. 

33 min.
Anretning

Anret sprød fisk med kartofler og kålsalat, og servér straks. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?