Start med kartoflerne (de tager længst tid), og sæt dem endelig i ovnen, selvom den ikke er helt varm, så sparer du både strøm og tid.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl eller skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og læg dem i et lag på bagepapir på en eller to bageplader. Dryp dem med olivenolie, og krydr med salt.
Bag kartoflerne i den varme ovn i ca. 20-25 min, eller til de er gyldne, sprøde udenpå, og møre indeni.
Rør en dressing af mayonnaise, lidt fintrevet hvidløg, 1-2 tsk. sukker og 2-3 spsk. hvidvinseddike, og smag til med salt og peber.
Snit kålen fint, og skræl evt. gulerødderne. Skær dem begge i julienne, eller riv dem groft, og vend dem sammen med dressingen. Smag til igen med salt og peber.
Skær fisken i tykke, aflange stykker, og drys dem med lidt salt.
Fyld en dyb tallerken med mel, en med rasp og en tredje med pisket æg.
Vend fisken i mel, æg og rasp, og steg den gylden og lækker i olie på en varm pande. Krydr evt. med lidt mere salt.
Hak purløg fint, og rør creme fraiche med purløg, sriracha sauce efter smag samt salt og peber.
Anret fisk med sprøde kartofler, coleslaw og tartarsauce.
Kommentarer og forslag til opskriften