0
Fish nuggets med mormorsalat med tomater og stegte kartofler

Fish nuggets med mormorsalat med tomater og stegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først!

Tænd ovnen på 225-235 grader. Vask, skrub eller skræl kartoflerne grundigt, og skær dem i kvarte.

Kom kartoflerne i en gryde, og kog dem i godt saltet vand i 5-7 minutter.

Dryp dem af i en sigte i et par minutter, og kom dem derefter i en skål sammen med hele upillede hvidløgsfed. Krydr med salt og peber sam 4-5 spsk. god olivenolie.

Kom kartofler og hvidløg i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir i bunden. 

Bag ved 225-235 grader i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter, til alt er gyldent og sprødt.

Drys med lidt salt og ca. 1/2 af Skagen Secret krydderimixet.

Fjern evt. de yderste blade på salaten, og kassér dem. Vask salaten grundigt.

Del salathovedet i mindre mundrette stykker. Stokken kasseres.

Rør en dressing af fløde, lidt salt, peber og sukker samt saft fra citronen. Lad den hvile 5 minutter.

Vend dressingen med salatstykkerne samt tomater skåret i både.

Del fisken i små bidder på 2-3 cm.

Krydr fisken med salt og peber.

Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med sammenpisket æg, og vend dem derefter til sidst i rasp, der er blandet med resten af Skagen Secret krydderimixet.

Friter nuggets i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Drys med lidt salt.

Anretning: Som vist på billedet med citronbåde.

 

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?