Vær opmærksom på, at både ananas, kål og gulerødder skal bruges til flere dage.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Snit kålen fint, og riv gulerødderne groft, eller skær dem i julienne.
Vend begge dele med en smule sukker og salt, og klem det let med hænderne. Smag til med mere sukker, lidt lys eddike, salt og peber.
Rør sød chilisauce med creme fraiche, og smag til med salt.
Skær skrællen af ananas og stokken i midten fra, og skær den herefter i små tern.
Skær løg og chili i skiver.
Hak koriander groft, og skær lime i små både.
Varm 3-4 cm olie op i en lille gryde.
Rør 1/2 dl mel, 1/2 tsk. bagepulver og 1/2 dl vand pr. pers. sammen.
Skær fisken i stykker, så der er 5-6 stk. pr. pers.
Drys fisken med lidt salt, vend den i dejen, og steg stykkerne i den varme olie i 2-4 min., eller til den er gylden og akkurat gennemstegt.
Lun tortillas i mikroovnen eller på en tør varm pande, og hold dem lune i et rent viskestykke.
Anret det hele på fade og i skåle, og saml selv ved bordet.
Fyld lune tortillas med kålsalat, ananastern, stegt fisk, hakkede koriander, løg, chiliskiver og chilidressing, og nyd resten af kålsalaten til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften