
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Sæt 1 dl eddike og 1 dl sukker over i en kasserolle, og lad sukkeret smelte.
2. Pil løgene, og skær dem i både. Kom dem i lagen, og lad dem simre i 2-3 min. Sluk, og lad dem trække i lagen indtil brug.
3. Skær fisken i 6-7 grove tern pr. pers., og vend dem grundigt i rasp (eller se tip).
4. Steg fisken gylden og lækker i rigeligt olie på en varm pande i ca. 3-4 min. i alt, og krydr den med salt.
TIP: Vil du have fisken ekstra sprød, så vend den i mel og pisket æg, inden du vender den i raspen.
5. Snit spidskål fint, og skær chili og lime i skiver.
6. Afdryp majs, og anret grønt i skåle og på fade.
7. Varm tortillas i et rent viskestykke i mikroovnen, eller en af gangen på en tør, varm pande, og hold dem lune i et rent viskestykke.
8. Servér lune tortillas med kål, fisk, creme fraiche, majs, limeskiver og afdryppede, syltede løg, og giv chiliskiver, til dem der har lyst.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften