Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten
TIP: Salsaen er god uanset om du skære den i hånden eller smider det hele i en foodprocessor. Kasser evt. kernerne fra tomaterne, hvis du skære den i hånden. det giver et smukt, lækkert touch.
Sæt vand over til majs.
Kassér stilken fra chilien. Skær evt. blokten af tomaterne.- Pil løg og blend eller hak løg, chili, tomater og koriander, inkl. stilkene.
Vend det hele sammen og smag til med salt, limesaft og evt. et nip sukker.
Pil majsene og kom dem i en pande med lidt kogende, saltet vand. (det behøver ikke dække). damp dem under låg i 3-4 min. Vend dem gerne en gang undervejs. Afdryp dem.
Lad majsen køle lidt og sker kernerne fra kolben.
Varm tortillas - i microovnen i en stak, eller en ad gangen på en tør, varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykker.
Anret det hele på bordet.
Fyld lune tortillas med kål, majs, fisk, og salsa. top med cremefraiche og nyd straks.
Del fisken i grove stykker. Ca. 6 stykker pr. person. Tryk dem godt ned i panko, så de er så godt som dækkede.
Varm en pande op med rigeligt olie og steg fisken gylden og akkurat gennemstegt. Ca. 4-5 min. Afdryp den på en rist og krydr den med salt.
Snit kålen fint.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kommentarer og forslag til opskriften