0

Fish tacos med refried beans og fajita grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TIP: Har du ikke tid til at lave både grønt og bønnemos, så steg grøntsagerne, dræn bønnerne og vend dem i til sidst. 

grøn peberfrugtløghvidløgkoriandersorte  bønnerfajita krydderi
1 min.
Grønt og bønner

Pil løg og hvidløg. Skær peberfrugt og løg i både. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg det hele i olivenolie ved høj varme i 2-3 min. Krydr med salt og fajitakrydderi

Snit korianderstilke fint (gem toppen til servering). Smelt 1 spsk. smør + 2 spsk. olivenolie pr. dåse bønner på en pande. Kom korianderstilke på, de skal ikke tage farve. Afdryp og skyl bønnerne og kom dem emd på panden. Steg i 1-2 min. Blend dem med en stavblender eller mos dem emd en gaffel, krydr gavmildt emd salt og spæd med en smule vand så du får en lækker, rustik mos. 

kullerfilet uden skindhjertesalatlime
10 min.
Fisk og topping

Skær fisken i stykker, ca. 6 pr- person. Vend dem i mel og steg dem gyldne i olie. Ca. 2-3 min. Krydr dem med salt. 

Snit salaten, skær lime i både. 

Tortilla hvede wraps - blødecreme fraiche 18%
25 min.
Anretning

Lun tortillas, i microovnen eller en ad gangen på en tør, varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykke. 

Anret det hele i små skåle og på fade og servér straks. 

Fyld lune tortillas med bønner, stegte grøntsager, salat, fisk, cremefraiche og koriander og servér med limebåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK