Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
TIP: Har du ikke tid til at lave både grønt og bønnemos, så steg grøntsagerne, dræn bønnerne og vend dem i til sidst.
Pil løg og hvidløg. Skær peberfrugt og løg i både. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg det hele i olivenolie ved høj varme i 2-3 min. Krydr med salt og fajitakrydderi
Snit korianderstilke fint (gem toppen til servering). Smelt 1 spsk. smør + 2 spsk. olivenolie pr. dåse bønner på en pande. Kom korianderstilke på, de skal ikke tage farve. Afdryp og skyl bønnerne og kom dem emd på panden. Steg i 1-2 min. Blend dem med en stavblender eller mos dem emd en gaffel, krydr gavmildt emd salt og spæd med en smule vand så du får en lækker, rustik mos.
Skær fisken i stykker, ca. 6 pr- person. Vend dem i mel og steg dem gyldne i olie. Ca. 2-3 min. Krydr dem med salt.
Snit salaten, skær lime i både.
Lun tortillas, i microovnen eller en ad gangen på en tør, varm pande. Hold dem lune i et rent viskestykke.
Anret det hele i små skåle og på fade og servér straks.
Fyld lune tortillas med bønner, stegte grøntsager, salat, fisk, cremefraiche og koriander og servér med limebåde til.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften