0
Fish tostadas med refried beans og salsa

Fish tostadas med refried beans og salsa

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker de sprøde tostadas! Her med refried beans.

Brug olivenolie eller smør i bønnerne, eller lidt af begge. Og husk altid at smage til.

Bønner kræver lidt ekstra salt, da de ellers kan være lidt fade i smagen. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Majstortillas - nixtamalmajs
1 min.
Tostadas og majs

Varm en pande op med 1-2 cm smagsneutral olie på, og steg tortillas i 1/2-1 min. på hver side. Afdryp dem på en rist eller fedtsugende papir. 

Fjern bladene fra majskolberne, og knæk dem evt., hvis du ønsker mindre stykker. Damp dem i saltet, kogende vand under låg i 2-4 min. Afdryp og lad dem køle lidt af, inden du skærer majsen fra kolberne. 

koriandersorte  bønnertomatergrøn chilirødløglime
5 min.
Refried beans og salsa

Afdryp og skyl bønnerne, og hak korianderstilkene fint (gem toppen til servering.) Steg bønner og korianderstilke i rigeligt olie og smør på en varm pande i 3-4 min. Krydr med salt, mos bønnerne groft med en gaffel eller stavblender, og spæd med lidt vand, hvis det bliver for tykt. 

Skær tomaterne i tern, hak chili (efter smag) og rødløg, og vend det sammen med limesaft og salt. 

hjertesalatfajita krydderimørksejfilet uden skind
16 min.
Grønt og fisk

Snit salaten. 
Kom fajitakrydderi i en frysepose med 1/2-1 spsk. mel pr. kuvert sammen med lidt salt.

Skær fisken i mundrette chunks, kom den i fryseposen og ryst, så fisken bliver dækket af mel og krydderi. 
Steg fisken i olie på en varm pande i ca. 3-4 min. i alt. Krydr med salt. 

23 min.
Anretning

Smør de sprøde tostadas med refried beans, og top med salat, fisk, majs og salsa. Servér straks med creme fraiche til, og evt. limebåde, hvis du har mere tilbage.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

Sød paprika, paprikaflager, oregano, spidskommen, chili, urteboullion*, hvidløg, cayenne og havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?